Tubesheet protection system

Keramische ferrules worden veelvuldig toegepast in de petrochemie. Ferrules worden vooral in SRU’s (Sulphur Recovery Units) gebruikt als bescherming van de boiler tegen corrosieve gassen en hoge temperaturen.
Om de ferrules op hun plaats te houden en de boiler tegen de corrosieve gassen te beschermen wordt traditioneel vaak beton gebruikt. Beton heeft echter allerlei nadelen en laat zich lastig repareren. Tussentijdse inspecties zijn daarom lastig uit te voeren en meestal wordt een volledige wand vervangen.

Daarom ontwikkelde Innalox een uniek, gebruiksvriendelijk systeem voor de bescherming van boilers tegen corrosieve gassen en hoge temperaturen.

Dit gepatenteerde systeem bestaat uit stapelblare, in elkaar grijpende blokken waartussen ferrules worden geplaatst. De vorm en de manier waarop de blokken in elkaar grijpen maakt dat alle warmte via de ferrules getransporteerd wordt en er geen gas bij de pijpenplaat kan komen. Door de vorm van de blokken is ook geen verankering meer nodig.


®Tubesheet Protection Systeem ontwikkeld door Innalox

Door deze innovatie van Innalox neemt de levensduur van SRU’s toe omdat eenvoudig tussentijds geinspecteerd kan worden en tijdens bedrijf de kans op aantasting van de pijpenplaat significant afneemt.